L’esperit del 15 d’agost està viu!

#UniteInResistance amb l’heroica lluita de la Gerîla per la llibertat!
Actua, i junts #SmashTurkishFascism

El 15 d’agost no és una data qualsevol. Des de fa 37 anys, el seu significat històric es recorda en tot el Kurdistan, Orient Mitjà, Europa i més enllà. No sols marca un dia important, sinó que ha introduït una època d’esperança, resistència i lluita revolucionària que continua i es reviu en la lluita diària al Kurdistan, donant inspiració a milions de persones a tot el món!

El 15 d’agost de 1984 marca l’inici de la lluita armada i la guerra de guerrilles del Moviment per la Llibertat del Kurdistan, quan les forces del PKK -després d’anys de preparació- van atacar les comissaries de policia i militars de Eruh i Şemzinan, al Kurdistan del Nord ocupat (Bakur), donant una resposta decisiva al colonialisme turc, i marcant un punt d’inflexió crucial per a l’ambient de desesperança i derrota llavors generalitzat. Les accions decisives d’un petit grup, liderat per Şehîd Agit (Mahsum Korkmaz), contra els feixistes turcs van trencar l’ambient de derrota, i van continuar el llegat de l’heroica resistència carcerària del 14 de juliol de 1982. Després del cop d’estat feixista del 12 de setembre de 1980 a Turquia, la majoria dels moviments revolucionaris i les veus de l’oposició van ser aixafats o van preferir refugiar-se en l’exili. Però la resistència en la tristament cèlebre presó d’Amed de 1982, i les decidides accions del 15 d’agost de 1984 van commocionar als feixistes, i no sols van posar en marxa, sinó que van manifestar un procés revolucionari que continua avui dia. ,

L’acció d’un petit grup aviat es va convertir en la lluita de milions de persones. Els aixecaments de masses dels anys 90, els assoliments en el camp de la política democràtica i la Revolució de Rojava, tot això no hauria estat possible si no s’hagués produït l’ofensiva del 15 d’agost. El 15 d’agost no és un aniversari ordinari ni un simple dia de record; el 15 d’agost és el punt de partida del procés revolucionari que ara és pioner a la regió; és un dia per a renovar la nostra promesa de continuar la lluita revolucionària amb determinació cada dia!

L’esperit de resistència decidida del 15 d’agost s’exemplifica amb la dedicació més gran i heroisme en la resistència diària dels guerrillers contra el feixisme turc. Des de fa més de 100 dies, la guerrilla està escrivint una altra història èpica, resistint heroicament i defensant la Revolució a Orient Mitjà i més enllà contra l’assalt total de l’estat feixista turc a les regions controlades per la guerrilla de Metîna, Zap i Avaşîn des del 23 d’abril d’enguany. La dictadura feixista de l’AKP-MHP de Turquia ha fet de tot, especialment amb un concepte concret durant els últims 6 anys, per a trencar la voluntat de llibertat i resistència del poble kurd i de totes les forces antifeixistes de la regió. L’actual atac total de l’estat feixista turc és la continuació de la guerra a les ciutats del Kurdistan del Nord durant el 2015 i 2016, l’invasió d´Efrîn el 2018, Girê Spî i Serêkaniyê en 2019, així com les guerres d’agressió contra les guerrilles en les zones de Xakurkê i Heftanîn. No podem emfatitzar prou: Estar darrere i defensar els assoliments de la Revolució en Rojava significa també estar darrere i defensar la lluita heroica de la guerrilla, seguint l’esperit de resistència i determinació revolucionària del 15 d’agost.

El feixisme turc no pot actuar per si mateix. La Revolució al Kurdistan i en l’Orient Mitjà és atacada diàriament pels governs oportunistes i imperialistes del món, especialment els EUA, i els estats d’Europa Occidental, així com altres estats, que juntament amb els col·laboradors i beneficiaris capitalistes permeten amb suport tecnològic, militar, financer, polític i diplomàtic els atacs del règim feixista de l’AKP-MHP.

Per tant, com a forces antifeixistes i revolucionàries, és important continuar mostrant la nostra solidaritat, i defensar la Revolució prenent accions contra tots els llocs de cooperació militar, diplomàtica i econòmica per al feixisme turc als nostres països i a tot el món.

Fem una crida a tothom perquè continuï Unint-se en la Resistència! Pren l´iniciativa amb accions creatives als carrers!

Bloquejar, molestar, ocupar.

Consulta el mapa d’objectius en el lloc web de RiseUp4Rojava!

Amb l’esperit de resistència del 15 d’agost, i units amb la lluita de la guerrilla, derrotarem al feixisme turc, defensarem el Kurdistan i construirem la vida lliure

La Revolució a l´Orient Mitjà vencerà: el feixisme serà aixafat.

Visc la solidaritat internacional!Internationalist Commune of Rojava
Young Internationalist Women
RiseUp4Rojava Campaign

Scroll to Top