Για τον Şehîd (Μάρτυρα) Tekoşer Piling (Lorenzo Orsetti)

Αγαπητοί σύντροφοι στην Ιταλία, αγαπητοί σύντροφοι σε ολόκληρο τον κόσμο, ο φίλος και σύντροφος Lorenzo Orsetti, Heval Tekoşer Piling, διεθνιστής επαναστάτης, έπεσε μάρτυρας, μαχόμενος γενναία στο τελικά στάδια της μάχης κατά του ισλαμικού κράτους κοντά στη Baghouz (Deir Ezzor) στις 18 Μαρτίου. Ήταν μια πολύ οδυνηρή απώλεια για όλους τους διεθνιστές της Ροζάβα, ακριβώς τη στιγμή που ο απελευθερωτικός πόλεμος που κήρυξε ο λαός στη βορειοανατολική Συρία εναντίον του εχθρού της ανθρωπότητας κοντεύει να φτάσει στο τέλος του, μετά από 6 χρόνια αδιάκοπου αγώνα και χιλιάδων νεκρών επαναστατών.

Η απόφασή του να ταχθεί στο πλευρό του λαού της βόρειας Συρίας πήγασε από την επιθυμία του να υπερασπιστεί την Αποϊστική (Apoist) επανάσταση (ο όρος Apoist αναφέρεται στους υποστηρικτές της ιδεολογίας του Οτσαλάν). Αυτή η επανάσταση είναι μια πρακτική έκφραση των αρχών του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αλλάζουν ριζικά την κοινωνία, στοχεύοντας αποφασιστικά σε ορισμένους τομείς, από την πολιτική δομή που βασίζεται στη δημοκρατική αυτονομία και την αυτοδιοίκηση έως την οικονομία που θα γεννήσει αμέτρητες κοινωνικούς συνεταιρισμούς και συλλογικότητες για την απελευθέρωση των γυναικών.

Η βαθιά του πίστη στα αναρχικά ιδεώδη της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας που ανέκαθεν τον χαρακτήριζε, τον οδήγησε να επιλέξει να απορρίψει τη ζωή που επιβάλλει η καπιταλιστική νεωτερικότητα, η οποία βρίθει από καταπίεση, εκμετάλλευση και αλλοτρίωση. Εκείνος αποφάσισε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον αγώνα για την ελευθερία, με μεγάλη αφοσίωση και θάρρος, ανακαλύπτοντας σε αυτά μια νέα ζωή και δείχνοντας έτσι την μεγάλη του αγάπη για την ανθρωπότητα.

Ο Heval Tekoşer έφτασε στη Ροζάβα από την Ιταλία το φθινόπωρο του 2017, αρχικά για να πάρει μέρος στις Μονάδες Προστασίας του Λαού, και αγωνίστηκε με θάρρος από την πρώτη ως την τελευταία μέρα για την υπεράσπιση του Αφρίν, το οποίο δέχτηκε επίθεση από το τουρκικό φασιστικό κράτος και τα τζιχαντιστικά του παρακλάδια. Συμμετείχε επίσης στις διεθνιστικές μονάδες του TKP / ML-TİKKO και, τέλος, ως μέλος της Tekoşîna Anarşîst (του Αναρχικού Αγώνα) που πλαισίωσαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατά την επίθεση ενάντια στο ισλαμικό κράτος, που κατέληξε την ώρα που μιλάμε στη στρατιωτική ήττα του Χαλιφάτου.

Επιθυμία μας ως Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα είναι να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Lorenzo και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο σύντροφο, έναν σπουδαίο αναρχικό, έναν σπουδαίο επαναστάτη όπως ο Heval Tekoşer, ένα παράδειγμα υπέρτατου θάρρους και αυτοθυσίας. Καλούμε, λοιπόν, σε δράση και κινητοποίηση όλο τον κόσμο στην Ιταλία και σε ολόκληρο τον κόσμο, που μοιραζόταν τα ίδια ιδανικά που σημάδεψαν τη ζωή του Lorenzo, να τον μνημονεύει και να συνεχίσει στα ίδια χνάρια μέχρι την τελική νίκη κατά του φασισμού σε όλες τις εκφάνσεις του και ενάντια στην τυραννία του καπιταλιστικού συστήματος. Οι μάρτυρες είναι η τιμή μας. Στους μάρτυρες χρωστάμε την Επανάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα.

«Κάθε καταιγίδα ξεκινάει από μία σταγόνα.

Προσπαθήστε να είστε εσείς αυτή η σταγόνα.

Σας αγαπώ όλους.»

Ciao Orso.

Θάνατoς στον θάνατο! Θάνατος στον πόνο!

Şehîd Namirin! Οι μάρτυρες είναι αθάνατοι!

Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα, 22 Μαρτίου 2019

πηγή: Internationalist Commune of Rojava

μετάφραση: Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη

Scroll to Top