ΟΧΙ στο πόλεμο κατά του Κουρδιστάν και της Βόρειας Συρίας! Κάλεσμα για ετοιμότητα – κάλεσμα για την Ημέρα Χ

Η καμπάνια RiseUp4Rojava, η Διεθνιστική Κομμούνα στη Ροζάβα και οι Νέες Διεθνίστριες, καλούμε σε παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στην αυξανόμενη απειλή μιας νέας -μεγάλης κλίμακας- τουρκικής εισβολής στη Βόρεια Συρία/Ροζάβα.

Υπό το φως των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων, ξανακαλούμε για την Ημέρα Χ (όπως το 2019), όπου το κάλεσμα είχε αποτελέσει τη βάση για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βγουν στους δρόμους ενάντια στην επίθεση του τουρκικού στρατού ενάντια στις πόλεις Serêkaniyê και Girê Spî και σε αλληλεγγύη με την αντίσταση. Ο πόλεμος αλλά και η αντίσταση δεν σταμάτησαν ποτέ. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία μέσων, το τουρκικό κράτος επιτίθεται συνεχώς στο Κίνημα Ελευθερίας στο Κουρδιστάν, τόσο στο βορρά/Τουρκία, στο νότο/Ιράκ και στη βόρεια Συρία/Ροζάβα. Ο Πόλεμος συνεχίζει, ενίοτε «χαμηλής έντασης» και ενίοτε «υψηλής έντασης» διεξάγεται πάντα ενάντια στο κίνημα και τον λαό.

Οι άνθρωποι στη Βόρεια Συρία αντιστέκονται σε αυτόν τον συνεχιζόμενο πόλεμο ενάντια στους διάφορους λαούς της περιοχής που λαχταρούν μια συλλογική, ειρηνική ζωή με σεβασμό. Από το 2012, έχουν πάρει τη μοίρα στα χέρια τους και από τότε προσπαθούν να οικοδομήσουν μια αυτοδιοικούμενη, δημοκρατική κοινωνία για τον εαυτό τους. Ειδικότερα, η ελευθερία των γυναικών και ο πρωτοποριακός ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία και στην υπεράσπιση των επιτευγμάτων της επανάστασης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Αφού οι κάτοικοι της Ροζάβα μπόρεσαν να αμυνθούν με επιτυχία ενάντια στο Ισλαμικό κράτος, το Τουρκικό κράτος άρχισε στοχευμένες επιθέσεις κατά της περιοχής. Έκτοτε, το φασιστικό αυτό μόρφωμα έχει υπό κατοχή περιοχές της δημοκρατικής αυτοδιοίκησης στη Βόρεια Συρία σε τρεις επιχειρήσεις το 2016, το 2018 και το 2019. Οι συνέπειες της κατοχής είναι η εκμετάλλευση, η καταπίεση και η εξαναγκαστική δημογραφική αλλαγή.

Εδώ και ένα μήνα περίπου, η πολεμική ρητορική της φασιστικής τουρκικής κυβέρνησης προς τις αυτοδιοικούμενες περιοχές της Βόρειας Συρίας/Ροζάβας έχει ενταθεί για άλλη μια φορά. Στρατεύματα αναπτύσσονται σε διάφορα συνοριακά σημεία, οι συγκρούσεις στην πρώτη γραμμή αυξάνονται και η φασιστική κυβέρνηση AKP–MHP στην Τουρκία προσπαθεί ξεκάθαρα τόσο εσωτερικά να καλλιεργήσει στη «δική της χώρα» τη διάθεση για ένα νέο πόλεμο όσο και στο εξωτερικό για να αποκτήσουν την απαραίτητη πολιτικοοικονομική-διπλωματική υποστήριξη για μια νέα μεγάλη επίθεση. Και είναι ακριβώς αυτό το σημείο που είναι ουσιαστικό για εμάς: Το τουρκικό κράτος ασκεί τη δικτατορική πολιτική γενοκτονίας και αφομοίωσης με διεθνή υποστήριξη. Χωρίς αυτήν την υποστήριξη στρατιωτικής, οικονομικής, υλικοτεχνικής και πολιτικο-διπλωματικής φύσης, οι επιθετικοί πόλεμοι της Τουρκίας και η επιθετική εξωτερική της πολιτική θα ήταν αδιανόητες: Συρία, Βόρειο Ιράκ, πόλεμος στο Κουρδιστάν, Καραμπάγκ-Αρμενία, Λιβύη, Κύπρος, A. Μεσόγειος – όλα αυτά είναι άμεσα ή έμμεσα προϊόντα της διεθνούς στήριξης που λαμβάνει το τουρκικό κράτος για τα εγκλήματά του. Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό με ένα διεθνές μέτωπο ενάντια στον τουρκικό φασισμό.

Τον Οκτώβριο του 2019, είδαμε ότι έχουμε τη δύναμη να ασκήσουμε διεθνή πίεση στον τουρκικό φασισμό. Δείξαμε επίσης ότι μπορούμε να προκαλέσουμε τεράστιες ζημιές στο τουρκικό φασιστικό κράτος και στον πολεμικό μηχανισμό εστιάζοντας σε φυσικούς στόχους τουρκικών συμφερόντων στις χώρες μας ενώνοντας τις δυνάμεις. Μαζί με τις Λαϊκές Δυνάμεις Αυτοάμυνας και τον λαό στη Βόρεια Συρία, είμαστε επίσης μέρος της αντίστασης παγκοσμίως. Πρέπει λοιπόν και εμείς να παίξουμε τον ρόλο μας και να εκπληρώσουμε την ευθύνη μας για την υπεράσπιση της επανάστασης!

Γι’ αυτό κινητοποιούμαστε για την Ημέρα Χ ! Την Ημέρα μιας νέας εισβολής στις απελευθερωμένες περιοχές στη Βόρεια Συρία. Να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί τα σημάδια δείχνουν ότι μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή!

Τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστούμε, να κινητοποιηθούμε, να πολεμήσουμε μαζί στο ίδιο μέτωπο και να συνειδητοποιήσουμε τον άμεσο κίνδυνο! Πρέπει να δούμε τους αγώνες μας για ελευθερία συνδεδεμένους και να αγωνιστούμε με κοινό πνεύμα αντίστασης. Ως δημοκρατικές δυνάμεις παγκοσμίως, πρέπει να οικοδομήσουμε μια διαρκή πολιτική αντίσταση που μπορεί να αποτρέψει τη συνεργασία με τον τουρκικό φασισμό στις χώρες μας.

Για αυτό, είναι απαραίτητο να τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη στις χώρες μας και παντού και να αναληφθεί δράση ΤΩΡΑ: στους δρόμους, στα μέσα ενημέρωσης, σε εργοστάσια, εταιρείες, σε όλους τους χώρους εργασίας, στα σχολεία κ.λπ. για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε μια κοινή δύναμη ενάντια στα πολεμικά σχέδια της Τουρκίας.

Εάν έρθει η Ημέρα Χ, η αρχή δηλ μιας νέας τουρκικής εισβολής, τότε: Ας βγούμε στους δρόμους, ας κάνουμε ενέργειες, ας καταλάβουμε, ας αναστατώσουμε και ας μπλοκάρουμε! Μαζί υπερασπιζόμαστε την επανάσταση και φέρνουμε τον πόλεμο πίσω στους υπεύθυνους, στους κερδοσκόπους, στις εταιρείες και στις συνυπεύθυνες κυβερνήσεις!

Ακολουθήστε τον λογαριασμό μας στο Twitter: https://twitter.com/riseup4rojava2

και τον χάρτη δράσεων στο : https://riseup4rojava.org/take–action/

Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο και την τουρκική επιθετικότητα!

ΟΧΙ στο πόλεμο κατά του Κουρδιστάν και της Βόρειας Συρίας!

#RiseUp4Rojava

#SmashTurkishFascism

Scroll to Top