No a la guerra al nord de Síria – Mobilització del dia X

This image has an empty alt attribute; its file name is image-4-1024x683.png

Sumant-nos a la campanya RiseUp4Rojava, la Comuna Internacionalista a Rojava i les Dones Joves Internacionalistes, fem una crida a una mobilització mundial contra la creixent amenaça d’una nova invasió turca a gran escala del nord de Síria/Rojava.

En vista dels desenvolupaments de les darreres setmanes, renovem la nostra convocatòria del Dia X de 2019, que va ser la base perquè centenars de milers de persones a tot el món sortissin als carrers el 9 d’octubre de 2019, en resposta a l’atac de l’exèrcit turc contra les ciutats de Serêkaniyê i Girê Spî, contra la guerra i en solidaritat amb la resistència. La guerra i la resistència mai no s’han aturat. Mitjançant una àmplia varietat de mitjans, l’estat turc ha estat atacant contínuament el Moviment d’Alliberament al Kurdistan, tant al nord/Turquia, com al sud/Iraq i al nord de Síria/Rojava. S’està produint una guerra de “baixa intensitat” i de vegades d’ “alta intensitat” contra el moviment i el poble.

La gent del nord de Síria està resistint a aquesta guerra en curs contra els diversos pobles de la regió, que anhelen una vida pacífica i respectuosa en comú. Des del 2012, han pres el seu destí a les seves pròpies mans i des d’aleshores han estat intentant construir una societat democràtica autoadministrada per a ells i elles mateixes. En particular, la llibertat de la dona i el paper pioner de la dona en la societat i en la defensa dels èxits de la revolució hi tenen un paper important. Després que la gent de Rojava es va poder defensar amb èxit contra l’EI, l’estat turc va començar a atacar la regió. Des d’aleshores, l’estat feixista turc ha ocupat regions clau de l’autoadministració democràtica al nord de Síria en tres operacions el 2016, el 2018 i el 2019. Les conseqüències són l’explotació, l’opressió i el canvi demogràfic forçat.

Des de fa aproximadament un mes, la retòrica de guerra del govern feixista turc cap a les àrees autoadministrades del nord de Síria/Rojava s’ha intensificat una altra vegada més. S’estan desplegant tropes als diferents punts fronterers; els enfrontaments al front estan augmentant, i el govern feixista de l’AKP-MHP a Turquia està clarament tractant tant, d’una banda, internament, generar en el seu propi país l’estat d’ànim per a la nova guerra com, de l’altra, externament, obtenir el suport politicoeconòmic- diplomàtic necessari per a una nova gran ofensiva. I és precisament aquest punt el que ens resulta fonamental: l’Estat turc està fent la seva política genocida i dictatorial d’assimilació amb suport internacional. Sense aquest suport de caràcter militar, financer, logístic i politicodiplomàtic, les guerres d’agressió de Turquia i la seva política exterior agressiva serien inimaginables: Síria, el nord de l’Iraq, la guerra al Kurdistan, Qarabağ-Armènia, Líbia, Xipre mediterrani, tot això són productes directes o indirectes del suport internacional que rep l’estat turc pels seus crims. Hi volem posar fi amb un front internacional contra el feixisme turc.

L’octubre del 2019 vam veure que tenim el poder d’exercir pressió internacional sobre el feixisme turc. També hem demostrat que podem causar danys enormes a l’estat feixista turc i a la maquinària de guerra si ens centrem en objectius físics d’interès turc als nostres països, posant la nostra força en comú. Juntament amb les Forces d’Autodefensa del Poble i el poble del nord de Síria, també formem part de la resistència a tot el món. Per tant, també hem de tenir el nostre paper i complir la nostra responsabilitat en la defensa de la revolució!

És per això que ens estem mobilitzant per al Dia X, la data en què es produeixi una nova invasió contra les àrees alliberades al nord de Síria. Estem preparats i preparades, perquè els senyals ens indiquen que pot començar en qualsevol moment!

Ara és el moment de preparar-nos, mobilitzar-nos, lluitar junts i juntes al mateix front i ser conscients del gran perill! Hem de veure les nostres lluites per la llibertat com a connectades i lluitar amb un esperit comú de resistència. Com a forces democràtiques a tot el món, hem de construir una resistència política duradora que pugui impedir la col·laboració amb el feixisme turc als nostres països.

Per això, cal posar el tema a l’agenda a tot arreu i actuar ARA: als carrers, als mitjans de comunicació, a les fàbriques, a les empreses, a tots els llocs de treball, aules, etc. dels nostres països; aleshores podrem desenvolupar una força comuna contra els plans de guerra de Turquia.

Si arriba el Dia X, el començament d’una nova invasió turca, aleshores: prenem els carrers, fem accions, ocupem, interrompem i bloquegem! Junts i juntes defensem la revolució i portem la guerra cap als llocs que en són responsables, als especuladors, a les empreses i als governs!

Segueix-nos al nostre compte de Twitter: https://twitter.com/riseup4rojava2

i al nostre mapa d’acció: https://riseup4rojava.org/take-action/

Junts i juntes podem aturar la guerra i l’agressió turca! No a la guerra contra el Kurdistan i el nord de Síria!

#RiseUp4Rojava

#SmashTurkishFascism

Scroll to Top